Wednesday, July 27, 2011

koersalarm.nl

Over het tweede kwartaal heeft Besi nog solide resultaten geboekt.

BE Semiconductor Industries staat aan de vooravond van een neerwaartse trend. Dit menen verschillende analisten. De resultaten over het tweede kwartaal zijn echter nog "solide" zo stelt Victor Bareno van SNS Securities. De tweede helft van 2010 lijkt vooralsnog een piek te zijn geweest, maar een nieuwe opwaartse trend voorziet Bareno begin 2012 weer van start gaan.

Besi boekt volgens analisten geraadpleegd door ABM Financial News een omzet van 93,8 miljoen euro. Een jaar eerder was de omzet nog 89,5 miljoen euro. De omzet ligt nipt hoger dan in het eerste kwartaal, maar is conform verwachtingen van Besi zelf.

De backlog liep van het eerste kwartaal naar het tweede kwartaal terug. Analist Victor Bareno van SNS Securities voorziet een afname van 73,7 miljoen euro naar 69,9 miljoen euro. Ook Niels de Zwart van ING houdt rekening met een afkoeling.

De brutomarge komt naar verwachting op 40,25 procent uit, een lichte verbetering ten opzichte van de 40,0 procent vorig kwartaal. Besi liet reeds weten te rekenen op een marge van 39 tot 41 procent.

Operationeel komt het resultaat uit op 14,3 miljoen euro en onder de streep rest een winst van 10,9 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was er nog een operationele winst van 13,9 miljoen euro en een winst van 15,4 miljoen. In het eerste kwartaal bedroeg de winst nog 9,5 miljoen euro.

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. does not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Source: http://www.koersalarm.nl

No comments:

Post a Comment