Wednesday, July 27, 2011

Beursblik: Macintosh hogere winst, lagere omzet eerste helft 2011

Het bedrijf kampt volgens analisten met moeilijke marktomstandigheden waardoor afgeven van een concrete outlook voor 2011 lastig is.

Macintosh gaat donderdag een hogere winst, maar een lagere omzet rapporteren over de eerste helft van 2011. Dat is de verwachting van drie analisten gepolst door ABM Financial News. De omzetdaling is volgens analisten te verklaren aan de hand van de veranderingen in de portfolio van het bedrijf. Hiermee doelen ze op de verkoop van BelCompany en de gedeeltelijke consolidatie van het recent verworven Jones Bootmaker. Halfords is inmiddels ook in de etalage geplaatst door de retailer.

De omzet daalt volgens de consensus met 10,3 procent tot 476,0 miljoen euro. De EBIT neemt volgens de gemiddelde verwachting van analisten af tot 6,6 van 12,3 miljoen euro. Onder de streep rest een nettowinst van 6,9 euro, waar in de eerste helft van 2010 een nettowinst werd geboekt van 6,1 miljoen euro.

De analisten verwachten dat het management van Macintosh haar outlook herhaalt. Het bedrijf gaat aangeven dat marktomstandigheden moeilijk zijn, wat tevens de reden zou zijn voor het uitblijven van een concrete outlook.

Door: ABM Financial News.

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. does not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Source: http://www.deaandeelhouder.nl

No comments:

Post a Comment