Wednesday, June 22, 2011

Wat brengt Sony Ericsson in 2011?

Wat brengt Sony Ericsson in 2011?

Sony Ericsson begon het jaar sterk met de komst van de Sony Ericsson Xperia Play en Sony Ericsson Xperia Arc . Op het moment dat deze twee mobiele telefoons aangekondigd werden, stonden er nog twee telefoons in de schijnwerpers, de Sony Ericsson Xperia Pro en Xperia Neo. Het GSM bedrijf ondervond de nodige productieproblemen die veroorzaakt werden door de ramp in Japan, maar inmiddels lijkt alles weer redelijk op schema te zitten. Wat zal Sony Ericsson ons de rest van 2011 brengen?

De eerste mobiele telefoon die we kunnen verwachten is de Sony Ericsson Xperia Neo en wij omschrijven deze mobiele telefoon graag als het kleine broertje van de Xperia Arc. Qua ontwerp hebben de telefoons veel van elkaar weg, en ook de specificaties lijken redelijk op elkaar. De Xperia Neo wordt een stuk lager gepositioneerd dan de Xperia Arc.

Aan het begin van de zomer kunnen we vervolgens de Sony Ericsson TXT Pro en Mix Walkman in de winkels terugvinden. Dit zijn low- tot mid-range toestellen die gericht zijn op een zeer specifieke doelgroep. Met de Sony Ericsson Mix Walkman geeft Sony Ericsson een vervolg aan de succesvolle Walkman serie met muziektelefoons. De TXT Pro is volledig gericht op de social media gebruiker en ik zie met name jonge gebruikers deze telefoon aanschaffen.

Na deze twee mobiele telefoons zullen de compacte uitvoeringen van de Xperia smartphones uitkomen. De Sony Ericsson Xperia Mini en Xperia Mini Pro zijn qua specificaties redelijke smartphones, maar onderscheiden zich natuurlijk vooral met de zeer compacte afmetingen. De X10 Mini en X10 Mini Pro wonnen verschillende awards met het unieke ontwerp, maar ik vraag me of de consument wel op een kleinere telefoon zit te wachten. Je ziet toch steeds grotere displays bij de high-end smartphones, maar misschien is het wel een gat in de markt.

De Sony Ericsson Xperia Pro is de zakelijke variant van de Xperia lijn en bij enkele webshops hebben we de GSM al als pre-order beschikbaar gezien. Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze telefoon binnen enkele weken geleverd kan worden, want Sony Ericsson heeft de release van deze smartphone pas in oktober gepland.

En dan de telefoon waar momenteel erg veel over gesproken wordt op het internet. Al in december 2010 legde Sony Ericsson de naam Xperia Duo als trademark vast wat erop duidde dat er een dual-core telefoon aan zit te komen. De afgelopen week kwam het toestel weer in het nieuws met twee uitgelekte foto’s en enkele specificaties als een 16 megapixels camera en NFC chip. Wat hier allemaal van waar is weten we niet, Sony Ericsson heeft nog helemaal niets bevestigd. We hopen dat de Sony Ericsson Xperia Duo snel gepresenteerd zal worden (misschien morgen al) en dan hopen we op een release aan het einde van het jaar of het begin van 2011.

Gerelateerd nieuws:

Source: http://www.gsmpedia.nl

No comments:

Post a Comment