Saturday, June 25, 2011

Monaco krijgt zijn tweede Grace

Enkele weken na het Britse ‘huwelijk van de eeuw' zijn alle ogen gericht op het amper 2km² grote Monaco. Maar dwergstaat of niet, prins Albert (53) en de Zuid-Afrikaanse Charlene Wittstock (33) zijn van plan er komende vrijdag en zaterdag iets grandioos van te maken.

Elf jaar geleden hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet. De Zuid-Afrikaanse Charlene Wittstock, die eerder dat jaar op de Olympische Spelen van Sydney met de Zuid-Afrikaanse zwemploeg vijfde eindigde, kaapt op de internationale zwemmeeting van Monaco de gouden plak weg op de 200meter rugslag. En wie mag haar die medaille om de hals hangen? Juist.

Toch zal het nog tot februari 2006 duren voor de wereld op de hoogte raakt van de ontluikende romance, wanneer het koppel voor het eerst samen wordt gespot op de Olympische Winterspelen van Turijn. Een maand later viert Albert zijn 48ste verjaardag op de Malediven, in het gezelschap van Charlene. In mei woont ze de Grote Prijs Formule1 van Monte-Carlo bij.

Uiteindelijk duurt het nog vier lange jaren alvorens het paleis, in juni 2010, de officiële verloving bekendmaakt. Een zucht van opluchting gaat door het belastingparadijs aan de Méditerranée. Vrijdag is het zover: dan wordt het burgerlijk huwelijk gesloten. Zaterdag volgt het jawoord voor het altaar.

Enfin!

AlbertII, de oudste zoon van prins RainierIII en Grace Kelly, volgt in 2005 zijn overleden vader op als vorst van Monaco. De 47-jarige prins heeft dan al de kwalijke reputatie niet van straat te geraken... of daar geen zin in te hebben. Want aan knappe vriendinnetjes geen gebrek. Zo wordt hij gekoppeld aan Angie Everhart, een Amerikaanse filmactrice die de Monegasken luidop doet dromen van een ‘remake' van het GraceKelly-sprookje. Ook het Duitse topmodel Claudia Schiffer haalt als liefje de roddelpers.

Omdat het erop lijkt dat Albert eeuwig vrijgezel zal blijven, wijzigt het parlement van Monaco in 2002 de grondwet zodat een van zijn neven hem kan opvolgen mocht er geen troonopvolger voorhanden zijn. Niet dat de prins geen kinderen heeft. In 2005 moet Albert II opbiechten dat hij een zoontje van zes heeft bij een stewardess. En nog geen jaar later komt aan het licht dat de prins in 1992 al een dochter heeft verwekt bij een vrouw uit Californië. Beide kinderen kunnen echter geen aanspraak maken op de troon.

Als het van Charlene afhangt, komt er snel een troonopvolger. In een interview met de Franse zondagskrant Le Journal du Dimanche zegt ze ‘gek te zijn op kinderen' en graag ‘een gezin te willen stichten'. Ze besluit het interview zelfs met: ‘We hopen dat er snel een kindje komt'.

Ongetwijfeld een sportief kindje, want ook in Monaco blijft de Zuid-Afrikaanse aan haar conditie werken. ‘Ik ga meermaals per week joggen dwars door het vorstendom. ‘sOchtends vroeg loop ik dan naar Cap d'Ail. Of ik ga wat zwemmen of surfen in zee', vertelt ze aan de krant NiceMatin .

De 33-jarige schone stopte in 2007 met competitiezwemmen, hoewel ze haar ticket voor de Olympische Spelen van Peking op zak had. De dochter van een commercieel directeur en een zwemtrainster op rust werd geboren in Bulawayo, Zimbabwe, maar verhuisde op haar twaalfde met haar ouders en twee jongere broers naar Zuid-Afrika. Ze is kinderopvoedster van opleiding en een groot bewonderaarster van Nelson Mandela, van wiens Stichting ze overigens meter is.

Blond, Engelstalig, heldere ogen en fijne trekken: Charlene herinnert onmiskenbaar aan prinses Grace, die destijds in een mum van tijd de harten van alle Monegasken veroverde. Miss Wittstock heeft alles in huis om vanaf volgend weekend een soortgelijk sprookje te schrijven. Hopelijk met een minder tragisch einde.

http://www.mariageprinciermonaco2011.mc http://www.palais.mc

Source: http://www.nieuwsblad.be

No comments:

Post a Comment